35-jarig jubileum Kindcentrum Azelo

Op 11 oktober 2012 is er bij stil gestaan dat in Azelo 35 jaar geleden een Peuterspeelzaal is opgericht. Sinds begin 2011 is deze uitgebreid met een Kinderdagverblijf. Vanaf dat moment draagt het de naam: Kindcentrum-Azelo.

Het Kindcentrum met de naam Het Maantje draait onder verantwoordelijkheid van de Stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo. Voor de exploitatie is Esther Roesink verantwoordelijk. Zij huurt de fraaie ruimte van Stichting De Hoff. De dagelijkse leiding berust bij enkele gediplomeerde en ervaren krachten.

Wethouder Pieter van Zwanenburg liet in zijn toespraak merken zeer enthousiast te zijn op de wijze waarop binnen de Azelose gemeenschap samenwerkt wordt door de besturen, de school en het kindcentrum. Hij gaf aan, dat de gemeente zich steeds meer terugtrekt en dat van buurtschappen zelf steeds meer verwacht wordt dat men zelf de zaken regelt. De gemeente ondersteunt dan waar nodig.

Samen met de oprichtsters van de destijds onthulde de wethouder vervolgens in aanwezigheid van de kinderen van de basisschool en het Kindcentrum een nieuw bij de ingang.

————————————————————————————————————————————————