Nieuwe inwoners welkom in (groot) Azelo

Welkomstpakket bij Janneke+Tom 20-04-2016 [2a]

Door verschillende redenen komen er de regelmatig nieuwe inwoners in het gebied (groot) Azelo. De afgelopen 2 jaar konden er maar liefst 13 nieuwe huishoudens verwelkomd worden. Voor GBA reden om deze mensen welkom te heten in onze buurtschap.

Het initiatief werd genomen om samen met Vereniging De Hoff, Stichting De Hoff, obs Azelo en Kindcentrum Het Maantje een welkomstbezoek aan de nieuwe inwoners te brengen. Alle organisaties hebben een bijdrage in de vorm van een klein geschenkje bijgedragen aan de “goodiebag”.  Bestuursleden van GBA bezoeken vervolgens samen met een bestuurslid van Vereniging De Hoff de nieuwe inwoners. Zij vertellen over het reilen en zeilen in de buurtschap en laten materiaal achter om nog eens rustig door te lezen.

De ervaringen zijn zeer positief. Zonder uitzondering worden de bestuursleden enthousiast ontvangen. Zij vinden het prettig op de hoogte te worden gebracht wat de rol van GBA is, wat Vereniging De Hoff allemaal organiseert en waar ze aan kunnen deelnemen en wat de mogelijkheden van het buurtschapsgebouw De Hoff zijn. Bovendien kijken mensen soms op van de moderne manier waarop kinderen in de kleine maar zeer vitale basisschool onderwezen worden. En ook de aanwezigheid van het florerende kinderdagverblijf verrast de mensen vaak.

De inhaalslag is nu gedaan. Maar vanaf nu zullen alle nieuwe inwoners in (groot) Azelo op dezelfde wijze verwelkomd worden door GBA en de andere organisaties.

(Op de foto v.l.n.r. Janneke Kuijers en Tom van Benthem, Wim Wes (bestuurslid GBA) en Brigitte Groothuis (voorzitter Vereniging De Hoff).