Opening TIP en koffiepunt Azelo

Op vrijdag 11 april 2014 vond de feestelijke opening plaats van het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Er komen veel recreanten in Azelo, mede omdat een aantal fiets- en wandelroutes door het prachtige gebied lopen. Daar komt nu de Twickeler Grensweg bij, die een startpunt in Azelo heeft.

Fietsers en wandelaars maken veevuldig gebruik van de mogelijkheid bij de replica van het oude schooltje even te rusten of te picknicken. Zowel recreanten als de gemeente Hof van Twente zouden graag ter plekke ook een voorziening hebben om een kopje koffie of iets fris te kunnen kopen. Daarin is nu voorzien: in de replica is een koffiepunt gemaakt, waarbij mensen zichzelf kunnen bedienen. De Stichting De Hoff neemt de exploitatie hiervan voor haar rekening.

Bij de opening sprak voorzitter Annet Jansen van de Stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo de aanwezigen toe. Ze benadrukte daarbij de goede samenwerking met de gemeenten Hof van Twente en Borne, de Regio Twente en de Stichting De Hoff, waardoor deze TIP en het koffiepunt tot stand konden komen. Vervolgens verrichtten de wethouders Ben Eshuis (Hof van Twente) en Herman Mulder (Borne) de openingshandeling.

————————————————————————————————————————————————